Servicii de intretinere cutii viteze automate
(schimb ulei, ulei, filtru ulei, garnitura)

La fel ca si revizia anuala la motor, cutiile automate au nevoie de intretinere periodica.

 

Producatori precum Mercedes, Audi si multi altii, recomanda in mod expres in manualele lor de intretinere a autovehiculului, intervale de schimb ulei si filtru la cutia de viteze automata. Poza din manual.

Desi constructorii de automobile se preocupa continuu sa imbuntateasca calitatea uleiurilor folosite, din experienta noastra si a partenerilor nostri specializati in repararea cutiilor automate, pentru a prelungi buna functionare a unei cutii de viteze, recomandam a se efectua un schimb de ulei la un interval de 60000km sau 2 ani.

 

Noi la Automatico recomandam si putem efectua schimb de ulei partial sau complet (cu dispozitiv special Launch ATF 501S).

 

Varianta schimbului complet de ulei este cea mai indicata. Datorita insa constructiei cutiilor de viteze, nu la toate modelele, drenajul uleiului din cutie se poate face complet doar prin simpla demontare a baii de ulei sau a busonului de golire.

 

Putem realiza cu succes schimbul complet la majoritatea modelelor Mercedes, Audi, BMW, Opel, Volvo, Citroen. Procedura este mai complexa si presupune pe langa o cantitate mai mare de ulei si o manopera mai de durata.

 

Desi o revizie de ulei CVA poate parea ceva simplu, sunt cateva elemente cheie care trebuiesc respectate pentru a se asigura calitatea ceruta de producatori:

  • tipul de ulei sa fie cel recomandat de fiecare producator in parte(noi avem in permanenta pe stoc 9 tipuri de ulei diferite)
  • temperatura uleiului din cutie la momentul reviziei sa fie intre 30-50 grade Celsius(verificare cu testerul)
  • calitatea filtrelor de ulei sa nu fie indoielnica. (Ex. La cutiile ZF folosim doar filtre originale ZF, la Audi Stronic si Multitronic, doar filtre originale, etc.)

 

Automatico va poate oferi din stoc filtre, garnituri si ulei pentru o gama foarte variata de modele de cutii, in cazul in care doriti sa efectuati singuri sau la un alt service, revizia la cutia automata. Un consultant piese va va ajuta cu placere sa alegeti corect reperele.